ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικοί τρεις εργαζόμενοι σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ηλεία

Κορωνοϊός: Θετικοί τρεις εργαζόμενοι σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ηλεία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν την Τετάρτη ένας γιατρός του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και δύο υπάλληλοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη Μυρσίνη του νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo24.news, και τα τρία άτομα έχουν ήδη τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, την Πέμπτη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη και θα γίνει ιχνηλάτηση και τέστ στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες το γεγονός οτι η δομή είναι κλειστή, μειώνει αισθητά τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού στην τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, το γεγονός δεν παύει να προκαλεί προβληματισμό, ιδιαίτερα για την πηγή μετάδοσης του ιού στα τρία στελέχη του ΕΟΔΥ.

ΕΟΔΥ: 124 νέα κρούσματα - Στους 210 οι νεκροί στη χώρα μας

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει την Τετάρτη 124 νέα εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα (15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 9 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.349 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 13 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπογραμμίζεται ότι το ένα τρίτο περίπου των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ