ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κεντροδυτική Μακεδονία, οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη. Ασθενέστερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο Βόρειο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 34, στη Θράκη από 21 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 29, και στη Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Πιθανότητα βροχής υπάρχει κυρίως έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τα ξημερώματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην κεντρική κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία από 17 έως 31 βαθμούς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς και στη δυτική Πελοπόννησο έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ