ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στον Λίβανο: Η μάχη των Ελλήνων ανδρών της ΕΜΑΚ στη Βηρυτό

Έκρηξη στον Λίβανο: Η μάχη των Ελλήνων ανδρών της ΕΜΑΚ στη Βηρυτό

Τη δική τους μάχη μέσα στα συντρίμμια μιας πόλης και το θάνατο που σκόρπισε η φονική έκρηξη δίνουν στη Βηρυτό οι Έλληνες άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στη Βηρυτό για να βοηθήσει στον εντοπισμό εγκλωβισμένων. Άλλωστε η ελληνική ΕΜΑΚ θεωρείται μια από τις πιο άρτιες επιχειρησιακά με πολλές αποστολές σε όλο το κόσμο και με επιτυχίες επιχειρησιακές στην ανεύρεση ζωντανών εγκλωβισμένων μετά από φυσικές καταστροφές.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece αποτυπώνονται οι Έλληνες πυροσβέστες να βρίσκονται στο λιμάνι της Βηρυττού και συγκεκριμένα στον τομέα 3 όπως έχει χαρακτηριστεί και να ερευνούν κάτω από τόνους τσιμέντου και μετάλλων για να βρουν τυχών ανθρώπους. Στην έρευνα και ο σκύλος διασώστης που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας.

Οι Έλληνες επιχείρησαν μαζί με αντίστοιχες αποστολές του Κατάρ και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ μαζί τους είναι και στρατιώτες του Λιβάνου για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται.

Όμως δυστυχώς οι ελπίδες πια για να εντοπιστούν ζωντανοί εγκλωβισμένοι, έχουν εξατμιστεί και το έργο της ελληνικής αποστολής θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί σύντομα πότε θα επιστρέψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ