ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Εύβοια: Νεκρός είναι ο αγνοούμενος λέει ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων

Πλημμύρες Εύβοια: Νεκρός είναι ο αγνοούμενος λέει ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων

Νεκρός είναι ο αγνοούμενος που αναζητείτο στην Εύβοια μετά τις φονικές πλημμύρες του σαββατοκύριακου, αφού όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, η σορός που ξεβράστηκε στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στη θέση Λεμονιά, κοντά στον Ωρωπό ανήκει σε αυτόν. Έτσι, ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε οκτώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ψαθά, «οι τρεις είναι στην περιοχή του δήμου Χαλκιδέων στο Ληλάντιο. Οι πέντε, τρεις από Πολιτικά και δύο από Αμφιθέα ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα τη δική μου. Οι υπόλοιποι είναι στο Λευκαδίτι, στην περιοχή του Μπουρτζίου».

Όπως λέει ο δήμαρχος, επικαλούμενος την πυροσβεστική, δεν υπάρχει κάποιος άλλος αγνοούμενος, ωστόσο, συμπληρώνει ότι η πυροσβεστική ενεργεί ακόμα, μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Όπως έγινε γνωστό, η σορός του 72χρονου, που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου.

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα.

Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

«Μαζεύουμε τα κομμάτια μας αυτή τη στιγμή. Έχουμε γύρω στις 2 με 2.500 κατοικίες, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιες βλάβες. Έχουμε την μεγάλη απώλεια των οκτώ συνανθρώπων μας, που είναι το κυρίαρχο και είναι μεγάλη η καταστροφή», υπογραμμίζει ο δήμαρχος για την επόμενη μέρα στο νησί και συμπληρώνει:

«Έχουν υποστεί καταστροφές καλλιέργειες, εργοστάσια, περιουσίες, κατοικίες, όσοι μέναμε εδώ πέρα στα βόρεια Ψαχνά και στα Πολιτικά, τα σπίτια μας δεν είναι κατοικήσιμα αυτή τη στιγμή».

Σε ό,τι αφορά όσους έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας των ζημιών, ο κ. Ψαθάς σημείωσε ότι υπάρχει πρόνοια και με την περιφέρεια και αυτοί φιλοξενούνται σε ένα ξενοδοχείο στη Χαλκίδα, όπου υπάρχει δυνατότητα για 250 άτομα περίπου. «Προς το παρόν είμαστε καλυμμένοι, αλλά αν χρειαστεί θα γίνει και άλλη προσπάθεια».

Ακόμη δεν έχει γίνει αυστηρή καταγραφή των ζημιών. Έχει γίνει αποτύπωση μόνο από εικόνες που έχουν οι ίδιοι οι ζημιωμένοι και θα καταγραφεί από συνεργεία τα οποία θα καταγράψει η επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Φυσικών Καταστροφών.

«Αυτή τη στιγμή συντονίζουμε ακόμα επιχειρήσεις καθαρισμού, απάντλησης υδάτων, καθαρισμό από τα φερτά υλικά τα οποία είναι πάρα πολλά».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κόπασαν στις 7 το πρωί. «Εκεί τελειώσαμε. Και τελειώσαμε και εμείς» καταλήγει ο δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ