ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας
Αγρότες με τρακτέρ μπροστά από τον Λευκό Πύργο Eurokinissi/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς έκριναν απογοητευτική τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών.

Εκπρόσωποι 22 μπλόκων που συμμετείχαν σε συνάντηση που έγινε στα Γιαννιτσά, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάθοδο προς τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή. Μεταξύ των μπλόκων που θα επιχειρήσουν να «εισβάλλουν» αύριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβάνονται αυτά των Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις για την εξέλιξη της αυριανής κινητοποίησης, που αναμένεται να διαρκέσει για περισσότερες από μία ημέρα. Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των οκτώ μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος, εξέφρασε την απογοήτευσή του από τα αποτελέσματα του σημερινού διαλόγου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με τη φράση «δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα», συνόψισε το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ για το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών) και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», είπε χαρακτηριστικά. «Το μόνο θετικό είναι το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα», επισήμανε.

Ο ίδιος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα κατεβάσει για ψήφιση στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο», και σημείωσε πως «το τι μέλλει γενέσθαι στα μπλόκα, θα κριθεί στις επόμενες ώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ