ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε επιθέσεις και επεισόδια

Συλλήψεις πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε επιθέσεις και επεισόδια
AΠΕ-ΜΠΕ

Σε συλλήψεις πέντε ατόμων, τριών Ελλήνων και δύο υπηκόων Αλβανίας προχώρησε η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, όπως η επίθεση σε βαν της ΕΡΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, επιθέσεις κατά μελών πολιτικών οργανώσεων έξω από το Πολυτεχνείο στις 15 Νοέμβρη, συμμετοχή στα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αλλά και ληστείες καθώς και καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης ερευνάται το ενδεχόμενοι οι συλληφθέντες να σχετίζονται με την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη. Τα συγκεκριμένα άτομα παρακολουθούσε η αστυνομία εδώ και περίπου 6 μήνες.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων δεκαεννέα ατόμων μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ