Πάτρα- Κορωνοϊός: Εκτενείς έλεγχοι για τον περιορισμό της διασποράς του ιού
Περισσότεροι από 120 έλεγχοι έχουν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες στην Αχαΐα, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, στελέχη της διεύθυνσης υγείας της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας συμμετέχουν σε κλιμάκια ελέγχων σε συνεργασία με την Αστυνομία και στελέχη τής διεύθυνσης ανάπτυξης.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου διενεργήθηκαν 122 έλεγχοι που αφορούσαν τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλων μέτρων προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και χώρους συνάθροισης κοινού, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Αναλυτικότερα, έγιναν 90 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 32 έλεγχοι σε εμπορικά καταστήματα.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ωστόσο σε όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα».
Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με τους ελέγχους, τόνισε ότι «οι έλεγχοι σε ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες».
«Σκοπός μας είναι να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η μοναδική επιλογή μας για να είμαστε όλοι ασφαλείς», είπε, προσθέτοντας ότι «η δημόσια υγεία θα διαφυλαχτεί με κάθε μέσο και καμία έκπτωση δεν θα γίνει δεκτή».
SPONSORED
Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν σχέδια να υπάρξει συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία
13:58
Σε αυτό το Παγκόσμιο, εδώ σε καταλαβαίνουμε στα καταστήματα Allwyn
13:54
ΤτΕ: «Πάτησε φρένο» η αύξηση στις τιμές ακινήτων - Στο 5,7% το πρώτο τρίμηνο 2026
13:53
Ινδία: Ολοκληρώθηκε διάνοιξη σήραγγας κάτω από τα Ιμαλάια κοντά στα σύνορα με την Κίνα
13:50