Χανιά: Πυρκαγιά στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας
Ανανεώθηκε:
Χορτολιβαδική δασική έκταση και ελαιόδεντρα έχουν καεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις δύο μετά το μεσημέρι σε ορεινό σημείο της δημοτικής Ενότητας Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου - Σελίνου κοντά στην περιοχή « Μουστάκο» στα Χανιά.
Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν κάνοντας ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ στην μάχη με τις φλόγες «ρίχτηκαν» 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβέστες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες Χανίων και Ρεθύμνου, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του τοπικού δήμου και ιδιωτών, μηχανήματα εργολάβων καθώς και εθελοντές.
Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα και κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή της Σκλαβοπούλας προκαλώντας ζημιές και σε εξοχική κατοικία, ενώ το έργο της κατάσβεσης που δυσκόλευαν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συντόνιζε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης.
Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται και να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά πριν νυχτώσει.
SPONSORED
Χανταϊός: Στο Αττικόν ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου - «Είναι απύρετος, ασυμπτωματικός, χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας»
07:31
ΗΠΑ και Ιράν ξανά σε αδιέξοδο: «Όχι σε όρους παράδοσης» απαντά η Τεχεράνη στον Τραμπ - Νέο άλμα για το πετρέλαιο
07:27
Μικρής έκτασης φωτιά σε αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Νεπάλ - Σώοι οι επιβαίνοντες
07:14
Το «τέμπο» των εκλογών στο συνέδριο της ΝΔ, η Ελλάδα του 2030 και τα εκλογικά κοινά
07:12