ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Πυρκαγιά στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας

Χανιά: Πυρκαγιά στα νότια της Περιφερειακής Ενότητας
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Χορτολιβαδική δασική έκταση και ελαιόδεντρα έχουν καεί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις δύο μετά το μεσημέρι σε ορεινό σημείο της δημοτικής Ενότητας Πελεκάνου του Δήμου Κανδάνου - Σελίνου κοντά στην περιοχή « Μουστάκο» στα Χανιά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν κάνοντας ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ στην μάχη με τις φλόγες «ρίχτηκαν» 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβέστες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες Χανίων και Ρεθύμνου, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του τοπικού δήμου και ιδιωτών, μηχανήματα εργολάβων καθώς και εθελοντές.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα και κινήθηκε ανατολικά προς την περιοχή της Σκλαβοπούλας προκαλώντας ζημιές και σε εξοχική κατοικία, ενώ το έργο της κατάσβεσης που δυσκόλευαν οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συντόνιζε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται και να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά πριν νυχτώσει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ