ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες Βγενόπουλου για αθέμιτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Καταγγελίες Βγενόπουλου για αθέμιτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε σειρά καταγγελιών σχετικά με την ύπαρξη αθέμιτων παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη προχώρησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ομίλου MIG αναφέρθηκε στην «πρωτοφανή» όπως την χαρακτήρισε «συκοφαντική εκστρατεία που δέχεται ο όμιλός του και ο ίδιος προσωπικά», από τον δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Όπως, υποστήριξε ότι «μέχρι το τέλος του 2014 ο Κ. Βαξεβάνης ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου που στην περίπτωσή μας δρούσε κατά συρροή και κατ΄ επάγγελμα, γι΄ αυτό άλλωστε έχει καταδικαστεί για δύο μηνύσεις σε φυλάκιση 26 μηνών, ενώ εκκρεμούν άλλες 17 μηνύσεις εναντίον του προς εκδίκαση».

«Όμως», όπως πρόσθεσε, «από τη Κυβερνητική αλλαγή του 2015 και μετά ο Κ. Βαξεβάνης απέκτησε δυστυχώς πολιτικά ερείσματα που του επέτρεψαν να επεμβαίνει αθέμιτα στη Δικαιοσύνη με εκφοβισμό των δικαστών όταν οι αποφάσεις τους δεν τον ικανοποιούν, με έπαινο αυτών που τον ικανοποιούν, με καταγγελίες δήθεν παρανόμων πράξεων δικαστών προς εκφοβισμό και με παραινέσεις προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταθέτουν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να πετύχει τους στόχους του».

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε ενέργειες του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου οι οποίες ενείχαν τα στοιχεία επηρεασμού της Δικαιοσύνης στις υποθέσεις που τον αφορούσαν, σε ακούσιο ή εκούσιο συντονισμό με τον Κ. Βαξεβάνη, ενώ σχολίασε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επικοινωνούσε απ΄ευθείας και έδινε οδηγίες σε Εισαγγελέα τονίζοντας ότι «έπρεπε τουλάχιστον να το διαψεύσει για να προφυλάξει τόσον το κύρος και την εικόνα των Εισαγγελέων όσο και την αντίληψη περί της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».
Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη θετική απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελέως Εφετών που αρχειοθέτησε σειρά κατηγοριών από την Κύπρο και έτσι «τερμάτισε μια μακρόχρονη περίοδο ιδιότυπης ομηρίας». Στη συνέχεια, ενημέρωσε ότι στους επόμενους περίπου 12 μήνες αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει η MIG και άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές εναντίον της Κύπρου διεκδικώντας ποσά της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ, επειδή η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ καταστράφηκε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις οργάνων και εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ