ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα 219 ανέρχονται πλέον τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς κατέληξε ηλικιωμένη που διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου την Τετάρτη εντοπίστηκαν 36 θετικά κρούσματα.

Πρόκειται για μια 88χρονη γυναίκα, η οποία είχε διακομιστεί από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας voria.gr, η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ μέχρι χθες, ήταν η μοναδική από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στις επαφές των κρουσμάτων του γηροκομείου, οι επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού ανέρχονται πλέον σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Ακόμη δύο θάνατοι σήμερα

Εκτός από την 88χρονη, δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Χαλκιδική και έναν 82χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αντιμετωπίζοντας σοβαρές επιπλοκές του ιού.

Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της ΜΕΘ, οι ηλικιωμένοι δεν προέρχονταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ, είχε ανακοινώσει δύο ακόμη θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ