ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στους 5 οι νεκροί σήμερα - Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο

Κορωνοϊός: Στους 5 οι νεκροί σήμερα - Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα 221 ανέρχονται πλέον τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς δύο ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου, ανεβάζοντας τον σημερινό απολογισμό σε πέντε

Πρόκειται για μία 91χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 70χρονος είχε μεταφερθεί εκεί στις 13 Ιουλίου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ από τις 20 Ιουλίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Η 91χρονη και ο 70χρονος αποτελούν τους δύο νεώτερους θανάτους μιας δραματικής, όπως εξελίσσεται, ημέρας, αφού νωρίτερα τρεις ακόμη συνάνθρωποί μας είχαν εκπνεύσει:

-Μία 88χρονη, προερχόμενη επίσης από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι

-Ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και

-Ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αντιμετωπίζοντας σοβαρές επιπλοκές του ιού ενώ ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα.

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο γηροκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στις επαφές των κρουσμάτων του γηροκομείου, οι επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού ανέρχονται πλέον σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ