ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα για τις εκκλησίες ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Κορωνοϊός: Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα για τις εκκλησίες ενόψει Δεκαπενταύγουστου
ΙΝΤΙΜΕ

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας την προσοχή που πρέπει να δείξουν οι πιστοί κατά τη διάρκεια τόσο της Θείας Λειτουργίας όσο και του προσκυνήματος.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε:

«Η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται από εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε κάθε άκρη της χώρας. Φέτος και αυτή η μέρα θα είναι διαφορετική. Θα την γιορτάσουμε όπως επιβάλλουν οι συνθήκες, τηρώντας όλους τους υγειoνομικούς κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί, όπως ακριβώς τόνισε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε πρόσφατη δήλωσή του».

Σημειώνεται πως ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεος 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό (100).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ