ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 17χρονης που έχει διασωληνωθεί από χθες, Σάββατο, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού.

Η ανήλικη συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εικόνα της παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr, η ανήλικη έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από το νοσοκομείο.

Βατόπουλος: Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις όλο και μικρότερες ηλικίες τις οποίες «χτυπά» ο ιός, έκρουσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος.

«Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες», είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι το νόσημα έχει πλέον περάσει στους νέους. «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», σημείωσε σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Απευθύνοντας ουσιαστικά έκκληση προς τους νέους, προκειμένου να συγκρατηθεί ο ιός ο καθηγητής είπε: «Οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, γι’ αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν».

Πότε πρέπει να γίνει το τεστ

Αναφορικά με το πότε είναι το πιο κατάλληλο χρονικό διάστημα για να γίνει το τεστ, ο καθηγητής επεσήμανε πως όσοι θέλουν να κάνουν τεστ πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επώασης σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επώασης μιας εβδομάδας, μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή, καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ