ΕΛΛΑΔΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι παραβάτες

Ανασφάλιστα οχήματα: Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι παραβάτες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλησιάζει η στιγμή της κρίσης όπου και θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο, το οποίο περιμένει τους οδηγούς που δεν έχουν ασφαλίσει Ι.Χ. ή μοτοσικλέτα καθώς θα επιβαρυνθούν με επιπρόσθετο τέλος 250 ευρώ.

Μέχρι τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες θα παραλάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Η διασταύρωση θα γίνει μεταξύ της ΓΓΔΕ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Ο παραλήπτης του ειδοποιητηρίου θα έχει προθεσμία 8 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του πληρώνοντας το επιπλέον παράβολο 250 ευρώ.
Αν ο ανασφάλιστος δεν τακτοποιήσει την οφειλή του τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 500 ευρώ μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Τα πρόστιμα και οι ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα
- Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
- Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας η και μηνιαία καθώς και διευκολύνσεις στην πληρωμή με πιστωτικές κάρτες (άτοκες δόσεις , εκπτώσεις ) .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ