ΕΛΛΑΔΑ

Πότε καταβάλλεται το επίδομα σίτισης και ενοικίου

Πότε καταβάλλεται το επίδομα σίτισης και ενοικίου
Κάρτα αλληλεγγύης (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ενεργοποιήθηκε την Πέμπτη η κάρτα αλληλεγγύης και, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση, αναμένεται να πιστωθεί το ποσό των 17.427.000,00 ευρώ, σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι πιστώσεις για τους 2.659 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις. Σε αυτή την πληρωμή οι 2.403 εξ αυτών λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (4η, 5η & 6η δόση), ενώ 256 από αυτούς θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης της κάρτας αλληλεγγύης και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Πότε καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου

Σήμερα θα γίνει η 7η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της Ανθρωπιστικής Κρίσης των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Το ποσό των 2.708.149,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.823 ιδιοκτητών ακινήτων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 372 δικαιούχοι που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτή την πληρωμή οι 262 εξ΄αυτών θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος και οι 110 τις τέσσερις πρώτες δόσεις του επιδόματος.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ