ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές έξω από την κατάληψη που εκκενώθηκε

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές έξω από την κατάληψη που εκκενώθηκε
INTIME

Αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατάληψη που εκκενώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, τα άτομα φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο σημείο που βρίσκεται η κατάληψη με το όνομα «Terra Incognita» παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποκλείσει το συγκεκριμένο τετράγωνο, ενώ άνδρες της Ασφάλειας ελέγχουν συνεχώς τη γύρω περιοχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του grtimes.gr.

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο κτήριο

Εμπρηστικούς μηχανισμούς, έτοιμους για χρήση, καθώς επίσης και μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μολότοφ εντόπισαν οι αστυνομικοί στο κτήριο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, εντοπίστηκαν μηχανισμοί με δυναμιτάκια και κεριά, καθώς επίσης και υλικά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μολότοφ.

Η συγκεκριμένη κατάληψη, ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και θεωρείται μια από τις πιο ενεργές καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη.

Οι Αρχές είχαν διαπιστώσει στις αναλύσεις τους ότι αρκετές φορές στο συγκεκριμένο κτήριο έβρισκαν καταφύγιο άτομα που έπαιρναν μέρος σε επεισόδια ενώ η επιχείρηση για την εκκένωσή του έγινε και με βάση το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα που θα ληφθούν απέναντι σε αναρχικές οργανώσεις που ετοίμαζαν επεισόδια την περίοδο που θα πραγματοποιείτο η έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ήδη, μάλιστα, και παρά το γεγονός ότι φέτος δεν θα γίνουν εκδηλώσεις στην έκθεση Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοϊού, αναρχικές ομάδες έχουν εξαγγείλει πορείες και συγκεντρώσεις.

Τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί μέσα στο κτήριο θα σταλούν στα εγκληματικά εργαστήρια για αποτυπώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ