ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά

Προσφυγικό: Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά
Άφιξη προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ασφυκτιά» η Ελλάδα από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν συσσωρευτεί εντός των συνόρων της χώρας, μετά την απόφαση της γειτονικής πΓΔΜ να κλείσει τα σύνορά της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς τη βόρεια Ευρώπη.

Τα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές, τα hotspots, ολόκληρες πόλεις όπως ο Πειραιάς, η Λαμία, η Ειδομένη, αλλά και εθνικοί και περιφερειακοί δρόμοι «βουλιάζουν» από τους «εγκλωβισμένους» στην Ελλάδα μετανάστες.

Το πρωί της Παρασκευής ακόμη ένα τεράστιο «ποτάμι» ανθρώπων αποβιβάστηκε από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη», που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας 1473 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 1331 άτομα από τη Μυτιλήνη και 142 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star 2 μεταφέροντας 279 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα το πλοίο έχει παραλάβει 48 άτομα από τη Ρόδο, 56 από την Κω και 175 από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ