ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΝΕΝ: Ζητά διερεύνηση του δυστυχήματος στην Αραβική Θάλασσα

ΠΕΝΕΝ: Ζητά διερεύνηση του δυστυχήματος στην Αραβική Θάλασσα
marinetraffic.com

Τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Έλληνα μηχανικού και του τραυματισμού ενός ακόμη έπειτα από πυρκαγιά σε εμπορικό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Πρόκειται για το δυστύχημα που σημειώθηκε στο, κενό φορτίου, φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη» ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας, ελληνικής σημαίας, το οποίο έπλεε στην Αραβική Θάλασσα με προορισμό τη Νότια Αφρική.

Στο πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του από αναθυμιάσεις ο β' μηχανικός Πανορμίτης Μούγκρος, ενώ σοβαρά τραύματα φέρει και ένας 26χρονος Έλληνας γ' μηχανικός.

«Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του να γίνει ενδελεχής και σε βάθος έλεγχος σχετικά με τις αιτίες της πυρκαγιάς, την απώλεια της ζωής του β' μηχανικού και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου του γ' μηχανικού. Ζητούμε το πόρισμα και τα συμπεράσματα του ελέγχου να δημοσιοποιηθούν και να τεθούν υπόψη και των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Τέλος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ