ΕΛΛΑΔΑ

Συνωστισμός μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας

Συνωστισμός μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας
CNN GREECE

Εκατοντάδες είναι οι μετανάστες που βρίσκονται επί της πλατείας Βικτωρίας.

Γυναίκες, παιδιά, έφηβοι αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι έχουν βρει στην πλατεία Βικτωρίας έναν προσωρινό χώρο. Την ίδια ώρα ΜΚΟ μοιράζουν τρόφιμα στους μετανάστες, όπως γάλα, σάντουιτς και νερό.

IMG 7467
IMG 7468
IMG 7470

“Είκοσι μέρες ήμασταν στα σύνορα και μετά πήγαμε στα κέντρα φιλοξενίας, μετά μας πέταξαν έξω και τώρα κοιμόμαστε στο πάρκο”, λέει μετανάστης στην πλατεία Βικτωρίας.

“Καμιά φορά όταν έχουμε λεφτά πάμε στα σπίτια που κάθονται και κοιμόμαστε εκεί, όταν δεν έχουμε λεφτά πάμε στο πάρκο, καμιά φορά πάμε στο κέντρο φιλοξενίας, έτσι περνάει η ζωή μας”, σημειώνει και προσθέτει: “Θέλουμε να ανοίξουν τα σύνορα να φύγουμε από εδώ”.

IMG 7471
IMG 7472

Καμίνης-Τόσκας συζήτησαν για την πλατεία Βικτωρίας

Κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ήταν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, αίτημα το οποίο ο υπουργός φρόντισε να ικανοποιηθεί άμεσα (ήδη αυξήθηκαν οι περιπολίες).

Σε ότι αφορά την εξεύρεση χώρων διαμονής του μεταναστευτικού πληθυσμού και απομάκρυνσης τους από το κέντρο της πόλης, ο κ. Καμίνης ενημέρωσε τον υπουργό ότι θα επισπευτεί η αξιοποίηση του διευρυμένου κατά οκτώ στρέμματα χώρου στην περιοχή του Ελαιώνα που έχει διατεθεί για τους πρόσφυγες και στη συνέχεια θα διερευνηθεί πιθανός, επιπλέον χώρος σε άλλη περιοχή.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Ελαιώνα αρχικά είχε διατεθεί χώρος 12 στρεμμάτων για τη διαμονή 700 ατόμων και η επιπλέον επέκταση αποσκοπεί στη φιλοξενία περίπου 1.200 ατόμων συνολικά.

Ο κ. Καμίνης, έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, ότι γνωρίζει την πίεση που δέχονται, αλλά συνέστησε να δείξουν ψυχραιμία, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να επαινέσει και τους πρόσφυγες, που, παρά τα όσα περνούν, δείχνουν και αυτοί αξιοσημείωτη ψυχραιμία.

Μετανάστες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη στην πλατεία Βικτωρίας, δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής, επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Δύο άνδρες επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, φτιάχνοντας αυτοσχέδιες θηλιές από μπλούζες και κασκόλ και αποπειράθηκαν να κρεμαστούν από ένα δέντρο στην πλατεία.Ομοεθνείς τους κατάφεραν να τους αποτρέψουν, ενώ στο σημείο έφθασαν άμεσα τόσο αστυνομικοί όσο και ασθενοφόρο.

Οι δύο μετανάστες θέλησαν να αυτοκτονήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα. Και οι δύο άνδρες, έμεναν εδώ και δύο μήνες στην πλατεία Βικτωρίας.

Έψαχναν για δουλειά στην Ελλάδα αλλά δεν έβρισκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είχε δανειστεί λεφτά από συμπατριώτες του στο Πακιστάν. Ήρθε στην Ελλάδα αλλά δεν έβρισκε δουλειά, και οι δανειστές του χτύπησαν τον ξάδερφό του στο Πακιστάν, λόγω των δανεικών. Το παιδί εδώ στην Ελλάδα δεν άντεξε το βάρος των χρεών και αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ