ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ελέγχονται 21 ομάδες που καλούν τους πολίτες να μην φορούν μάσκα

Κορωνοϊός: Ελέγχονται 21 ομάδες που καλούν τους πολίτες να μην φορούν μάσκα
Facebook

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας:

  • 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, μία περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και
  • 10 περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή της σχετικής έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις δικαστικές Αρχές, καθώς οι αναρτήσεις που γίνονταν σε αυτή την ομάδα είχαν αναγάγει το ζήτημα του κορωνοϊού σε «θεωρίες συνωμοσίας».

Χθες, Πέμπτη, στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε και η υπόθεση με την ελληνική ομάδα στο Facebook, η οποία, υπό τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», φέρεται να παροτρύνει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τέτοιου είδους ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ