Μπλόκα αγροτών: «Αδειάζει» το Μαξίμου την Κουτζαμάνη
«Αδειάζει» το Μαξίμου την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία πριν λίγες μέρες έδωσε εντολή στους εισαγγελείς της χώρας για να ερευνήσουν, αλλά και να παρέμβουν, όπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει παρακώλυση των συγκοινωνιών εξαιτίας των μπλόκων των αγροτών .
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του το γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρει πως το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει ρύθμιση για την παραγραφή του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα στα αγροτικά μπλόκα.
Aναλυτικά η ανακοίνωση λέει τα εξής:
«Η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών.
Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα».
Διαβάστε ακόμα:
Γαλλία: «Αστακός» το Παρίσι με 70.000 αστυνομικούς - Τα καταστήματα σφραγίζονται με ξύλινες σανίδες
09:54
Διαμερίσματα «υπνωτήρια» στην Αθήνα: Τι λένε κάτοικοι και φορείς - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
09:39
Ο Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: «Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι όπου τη βολεύει»
09:34
Δείπνα και bar events με ηχηρά διεθνή ονόματα που αξίζουν μία θέση στις εξόδους μας στην πόλη
09:30