ΕΛΛΑΔΑ

Λαγκαδιανός στο CNN Greece: Στη ΜΕΘ ένας από τους τραυματίες από την έκρηξη στο λιμάνι Ηρακλείου

Λαγκαδιανός στο CNN Greece: Στη ΜΕΘ ένας από τους τραυματίες από την έκρηξη στο λιμάνι Ηρακλείου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Blue Horizon», τα οποία τραυματίστηκαν στο μηχανοστάσιο του πλοίου, όταν σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί εξάλλου και οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται με ελαφριά τραύματα.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, ο οποίος ανέφερε πως το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 09:45 το πρωί της Δευτέρας.

«Έχει σημειωθεί μία έκρηξη στο μηχανοστάσιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου “Blue Horizon”, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου και είχε καταπλεύσει σε αυτό από τις 06:05 το πρωί. Το πλοίο είχε αποβιβάσει τον κόσμο, συνολικά 420 επιβάτες.


Ωστόσο, το πλήρωμα φαίνεται πως ξεκίνησε κάποιες εργασίες στο μηχανοστάσιο του πλοίου και από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, τα οποία έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Από τους τέσσερις τραυματίες, ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος, μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε πως έχει μπει στην εντατική και οι υπόλοιποι τρεις είναι πιο ελαφρά τραυματισμένοι», δήλωσε ο Νίκος Λαγκαδιανός στο CNN Greece.

Όπως είπε, «περιμένουμε κι εμείς εδώ να δούμε την πορεία της υγείας των τραυματιών και αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος».

O Νίκος Λαγκαδιανός / ΙΝΤΙΜΕ

Ερωτηθείς ως προς το τι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη στο πλοίο, ο κ. Λαγκαδιανός απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ακόμη τι συνέβη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ