ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις σε όσους αρνηθούν να φορέσουν μάσκα

Σχολεία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις σε όσους αρνηθούν να φορέσουν μάσκα
ΙΝΤΙΜΕ

Τα ελληνικά σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι δεν επαρκεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και γιατί κάτι τέτοιο θα είχε κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Η υπουργός Παιδείας, στις ανακοινώσεις που έκανε για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αρνηθούν να φορέσουν μάσκα, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωτικό το μέτρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ερωτηθείσα για την περίπτωση απειθαρχίας των εκπαιδευτικών στα μέτρα και κυρίως στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, η υπουργός Παιδείας είπε ότι μετά τις αναλύσεις των ειδικών για τα οφέλη από τη χρήση της μάσκας όλοι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και περιορίστηκε να συμπληρώσει ότι «θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων».

Η υπουργός επέμεινε ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι 17 μαθητές αλλά δεν απάντησε τι θα γίνει αν σε κάποιες τάξεις θα υπάρχουν πάνω από 17 μαθητές λέγοντας ότι θα δοθούν σχετικές οδηγίες.

Μάλιστα, επέμεινε ότι η χρήση μάσκας καλύπτει το πρόβλημα των μικρών αποστάσεων μεταξύ των παιδιών μέσα στις τάξεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων κρίθηκε εκπαιδευτικά απαραίτητο και όπως είπε η κυρία Κεραμέως οι εκπαιδευτικοί θα πάνε στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου και πως ενώ στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, το θέμα θα επανεξεταστεί και η απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ