ΕΛΛΑΔΑ

Αντίρριο: Τα δραματικά λεπτά προτού παρασυρθεί η τρίχρονη με το φουσκωτό

Αντίρριο: Τα δραματικά λεπτά προτού παρασυρθεί η τρίχρονη με το φουσκωτό
screen grab από βίντεο

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις κρίσιμες στιγμές λίγο προτού το τρίχρονο κοριτσάκι παρασυρθεί με το φουσκωτό του σωσίβιο ανοικτά της παραλίας του Αντιρρίου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα που μίλησε στο npress.gr, οι γονείς δεν άφησαν καθόλου το παιδί από τα μάτια τους.

Ο πατέρας του παιδιού, έπαιζε στην θάλασσα με το παιδί στο φουσκωτό. Ο αέρας άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό κορίτσι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα.

Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια.

Αμέσως μετά οι γονείς εδοποίησαν το Λιμενικό και αμέσως πήγαν δύο φερυ μποτ γιατί το ένα δεν μπορούσε να προσεγγίσει καλά.

Εν τέλει, η περιπέτεια της τετράχρονης είχε αίσιο τέλος, ενώ ψυχολόγος που έσπευσε αμέσως κοντά στους γονείς τους παρότρυνε να αφήσουν το κορίτσι στην παραλία, ώστε να μην της δημιουργθεί φοβία.

Τι αναφέρει ο καπετάνιος που διέσωσε το κοριτσάκι

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε στο Mega ο Γρηγόρης Καρνέσης, καπετάνιος του ferry boat «Σαλαμινομάχος».

«(Το παιδί) ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», σημειώνει.

Λίγα λεπτά μετά την διάσωσή του παιδιού, το πλοίο έδεσε στο Αντίρριο και το κοριτσάκι παρέλαβαν οι τρομαγμένοι γονείς του.

Δείτε βίντεο από το nafpaktianews.gr:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ