ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή στην Αχαΐα

Μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή στην Αχαΐα
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην Άνω Καλλιθέα Αχαΐας για να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το μεσημέρι της Τρίτης.

Η φωτιά κινείται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε πλαγιά και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η κινητοποίηση για τη φωτιά στην Αχαΐα ήταν μεγάλη και άμεσα στάλθηκαν στην περιοχή 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων, τρία αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Άνδρο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Συνέτιο στο Κόρθι της Άνδρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγινε εισήγηση να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 10 παρά 10 το πρωί για την πυρκαγιά, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 10 πυροσβέστες, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και εθελοντές.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, προβλέπεται μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) σε όλη τη χώρα.

21 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Το προηγούμενο 24ωρο εκδηλώθηκαν 21 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 397 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 102 οχήματα, 10 Ε/Π και έξι (6) Α/Φ. Συνδρομή από τον Ελληνικό Στρατό, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 239 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 67 οχήματα, δύο (2) Α/Φ και εννέα (9) Ε/Π. Συνδρομή από τον Ελληνικό Στρατό και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ