ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νέα εξεταστήρια για δωρεάν τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Δύο νέα εξεταστήρια για δωρεάν τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
ΙΝΤΙΜΕ

Δύο νέα εξεταστήρια στα οποία θα διενεργούνται δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, θα λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχιακό μέγαρο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι χώροι όπου θα δημιουργηθούν τα δύο νέα κέντρα για την covid-19 θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες ημέρες από τον κ. Ζέρβα, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από τη συνεργασία του κεντρικού δήμου με τον ΕΟΔΥ και αισιόδοξος πως τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα «είναι προς όφελος της πόλης».

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. Και είναι θετικό να έχουμε συνεργασία με τους δήμους, τους περιφερειάρχες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο, είδαμε κάποιους χώρους με τον δήμαρχο, που θα ανακοινωθούν σύντομα, στους οποίους θα γίνουν εξεταστήρια για τον κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αρκουμανέας.

Το δωρεάν τεστ θα γίνεται σε συνεννόηση με τα νοσοκομεία, ενώ τα δύο εξεταστήρια θα στελεχωθούν από προσωπικό του ΕΟΔΥ. «Το αργότερο έως την Δευτέρα, 31 Αυγούστου, θα λειτουργήσουν οι χώροι εξέτασης», υποσχέθηκε ο κ.Αρκουμανέας.

«Μετά το καλοκαίρι έχουμε μια έξαρση των κρουσμάτων και υπάρχει μια αγωνία. Υπάρχει όμως εγρήγορση, διαρκείς έλεγχοι και παρότι ανησυχούμε, βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία γιατί είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ