ΕΛΛΑΔΑ

Σουβλιά, τηλέφωνα και hands free: Τι βρέθηκε σε νέα έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Σουβλιά, τηλέφωνα και hands free: Τι βρέθηκε σε νέα έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αυτοσχέδια σουβλιά, κινητά τηλέφωνα και φορτιστές εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σε τρία κελιά και κοινόχρηστους χώρους Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 9 κινητά τηλέφωνα, 3 φορτιστές, 3 hands free, usb καλώδιο και bluetooth.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η οικεία Αστυνομική Αρχή η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Σημειώνεται πως πάνω από 300 αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις έχουν κάνει στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας –τις φυλακές Κορυδαλλού- οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής.

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από την 1 Αυγούστου του 2019 μέχρι και 31 Ιουλίου του 2020.

Σωφρονιστικοί ερεύνησαν κελιά κρατουμένων αλλά και κοινόχρηστους χώρους και εντόπισαν από ναρκωτικά, σιδερολοστούς και μαχαίρια μέχρι ορειβατικό σχοινί, πετρέλαιο και κάμερες.

Συγκεκριμένα κατά το τελευταίο εξάμηνο που έγιναν και πιο εντατικοί οι έλεγχοι, εντοπίστηκαν σχεδόν δυο κιλά κάνναβη, 51 γραμμάρια ηρωίνη, 22 γραμμάρια κοκαΐνης αλλά και συνολικά 905 ναρκωτικά χάπια.

Όσο για τα αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά φαίνεται ότι κάποιοι κρατούμενοι επιζητούσαν οπωσδήποτε να είναι οπλισμένοι μέσα στη φυλακή και χρειάστηκε να επέμβουν οι αρμόδιες Aρχές για να τα εντοπίσουν.

Χαρακτηριστικά βρέθηκαν συνολικά 106 μαχαίρια, 135 σιδερογροθιές, σουβλιά και λίμες.

Επίσης από τον σχετικό κατάλογο με τα κατασχεμένα απαγορευμένα αντικείμενα δεν λείπουν τα κινητά τηλέφωνα αλλά και οι φορτιστές.

Συγκεκριμένα στους ελέγχους βρέθηκαν 323 κινητά και συνολικά 612 φορτιστές, hands free, router, usb, κάρτες sim και μπαταρίες κινητών.

Και παρότι τα περισσότερα από τα αντικείμενα αυτά είναι μάλλον αναμενόμενο να εντοπιστούν μέσα σε μια φυλακή, σίγουρα προκαλεί έκπληξη ο εντοπισμός μηχανισμού για… τατουάζ.

Σήμερα, δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού βρίσκονται 1.220 κρατούμενοι ενώ στο παρελθόν είχαν φτάσει και τους 2.700.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής είναι να φτάσουν τους 1.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ