ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με τσεκούρι: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία - «Ήταν τόσο το αίμα που δεν κατάλαβα ποια ήταν»

Επίθεση με τσεκούρι: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία - «Ήταν τόσο το αίμα που δεν κατάλαβα ποια ήταν»
kozanilife.gr

Νέα μαρτυρία για την αιματηρή επίθεση με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης ήρθε στο «φως».

Ο Γιάννης Ποδιώτης, διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, στις 16 Ιουλίου -όταν και σημειώθηκε η επίθεση- επέστρεφε στη δουλειά μετά από ολιγοήμερη άδεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέρα κυλούσε ήρεμα –όπως κάθε μέρα στα δύο χρόνια που υπηρετεί εκεί ως διευθυντής. Δεν είχε συμβεί ποτέ το παραμικρό παρατράγουδο, δεν είχε χρειαστεί ποτέ να καλέσει την αστυνομία, ακόμα και οι συνηθισμένοι σε άλλες εφορίες διαξιφισμοί μεταξύ φορολογουμένων και υπαλλήλων, στην Κοζάνη ήταν πολύ σπάνιοι, όπως λέει ο ίδιος στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Το χρονικό της επίθεσης

Γι’ αυτό η κραυγή που έσπασε την ησυχία του τρίτου ορόφου, όπου βρίσκεται το γραφείο του διευθυντή, ακούστηκε παράταιρη, απόκοσμη: «Βοήθεια, πάρτε την αστυνομία, ένας με τσεκούρι χτυπάει τον Πέτρο!».

Ήταν ένας υπάλληλος του Γραφείου Εισοδήματος, που βρίσκεται στον 2ο όροφο. Είχε τρέξει να ειδοποιήσει τον διευθυντή, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Ο Γιάννης Ποδιώτης βγαίνει τρέχοντας από το γραφείο του και κινείται προς τη σκάλα της εξόδου κινδύνου, καθώς η σκάλα αυτή προσφέρει την πιο γρήγορη πρόσβαση στον 2ο όροφο.

«Εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου είχα ότι κάποιος διαπληκτίζεται με τον υπάλληλο. Σκέφτηκα ότι χτυπάει υπολογιστές, όχι ότι ανοίγει κεφάλια», λέει ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης.

«Έτρεχα προετοιμασμένος να διαλύσω έναν καβγά, όμως όταν έφτασα αντίκρισα μια κοπέλα μες στα αίματα. Ήταν τόσο το αίμα που δεν κατάλαβα ποια ήταν». Ήταν η Μαρία, το τρίτο θύμα του δράστη.

Όταν αργότερα παρακολούθησε καρέ - καρέ το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος πάλευε ήδη μόνη της επί μισό λεπτό μαζί του, προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματά του.

«Από ένστικτο όρμηξα κατά πάνω του για να του πάρω το τσεκούρι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ

Ήταν ένας ψηλός και λεπτός άνδρας, με γένια και μακριά μαλλιά πιασμένα σε κοτσίδα.

«Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ένιωσα ότι είμαι πιο δυνατός. Φώναξα “Μαρία φύγε”, θυμάμαι και σκέφτηκα ότι αφού τον “έχω” θα περιμένω μέχρι να έρθει η αστυνομία. Ενώ πάλευα μαζί του, του είπα “Τι έκανες, το ξέρεις;” “Τσιράκι του συστήματος είσαι, να δεις τι θα πάθεις”, έλεγε αυτός. Τότε ήρθαν μια επιμελήτρια και ένας συμβασιούχος καθαριότητας, ένας άνθρωπος που παίρνει 600 ευρώ και πηγαινοέρχεται στην υπηρεσία από την Πτολεμαΐδα, και άρχισαν να του τραβάνε το τσεκούρι. Κάποια στιγμή του το πήραμε, τον έριξα κάτω και περίμενα να έρθει η αστυνομία».

Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ελάχιστη ώρα. Η αστυνομία έφτασε σε περίπου 4 λεπτά από τη στιγμή που ο πρώτος υπάλληλος ενημέρωσε τον διευθυντή.

«Καθάρισα τους εφοριακούς, θα έρθει και εσάς η σειρά σας», φώναζε ο δράστης.

Σημειώνεται ότι πριν ο κ. Ποδιώτης φτάσει στον δεύτερο όροφο, ο 45χρονος δράστης είχε καταφέρει πολύ σοβαρά χτυπήματα σε δύο εργαζομένους.

Το πρώτο θύμα, ένας 56χρονος άνδρας, νοσηλεύεται ακόμα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Μολονότι δεν υποστηρίζεται πλέον μηχανικά, βρίσκεται σε κώμα καθώς έχει υποστεί πολύ βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, απαιτείται μακροχρόνια εξειδικευμένη θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Το δεύτερο θύμα, η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης από μέρα σε μέρα θα εξέλθει από τη ΜΕΘ αλλά η αποθεραπεία θα συνεχιστεί. Από την επίθεση που δέχθηκε έχασε το ένα της μάτι.

Η Μαρία, η 47χρονη γυναίκα που αντίκρισε ο Ποδιώτης, με το που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, υπέστη κάταγμα στο κρανίο και τραύμα στην πλάτη, αλλά είναι σήμερα καλά και έχει επιστρέψει στην οικία της για την περαιτέρω αποθεραπεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ