ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΑ: Προειδοποιεί τα μέλη του να μην παραπληροφορούν το κοινό για την covid-19

ΙΣΑ: Προειδοποιεί τα μέλη του να μην παραπληροφορούν το κοινό για την covid-19
Δελτίο τύπου / POOL

Τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη διασπορά του κορωνοϊού αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.

Τονίστηκε η ανάγκη διενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα σε όσους έχουν επιστρέψει από προορισμούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και εργάζονται σε επαγγελματικούς χώρους που μπορούν να συντελέσουν στη διασπορά του ιού.

Έγινε, επίσης, αναφορά στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνέβαλε σημαντικά στην αναχαίτιση της επιδημίας και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική. Επίσης συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του ΙΣΑ, για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασπορά του ιού.

Παράλληλα τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διασπείροντας απόψεις για την επιδημία που δεν συνάδουν με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Οι τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Θα πρέπει να δείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, για να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα μας και να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συμπολίτες μας. Με ομοψυχία και ενότητα θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ