ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων: Εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Θησείο

Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων: Εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Θησείο
CNN GREECE / ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Δεκάδες χιλιάδες φάκελοι, στο Αρχείο της «Διεύθυνσης Αναζητήσεων» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαρτυρούν από μόνοι τους το τεράστιο και συνάμα πολύπλοκο έργο που έχει επιτελέσει ο Οργανισμός μας για τους αγνοούμενους. Τουλάχιστον για 105 έτη, ο Ε.Ε.Σ δε σταματά να αναζητά την αλήθεια και να στηρίζει τις οικογένειες που ψάχνουν αγαπημένα τους μέλη. 

Η 30η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων και είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι χάθηκαν είτε υπό περίεργες-βίαιες είτε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βυθίζοντας τις οικογένειες τους στη θλίψη της ατέρμονης προσμονής.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30, ο Ε.Ε.Σ. και η Υπηρεσία Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (Restoring Family Links-RFL) διοργάνωσαν ειδική συμβολική εκδήλωση στον πεζόδρομο του Θησείου (σταθμός ΗΣΑΠ) προκειμένου να σταλεί το μήνυμα συμπαράστασης στους ανθρώπους που αγωνιούν.

Δείτε τι δήλωσε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Αντώνης Αυγερινός

Σε ανακοίνωσή του, ο Ε.Ε.Σ. αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεσμευόμαστε πως δε θα σταματήσουμε να αναζητούμε την αλήθεια, προσφέροντας παράλληλα την ψυχολογική υποστήριξη μας έως ότου επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η εξαφάνιση. Η τελετή περιλαμβάνει ποδηλατικό περίπατο ευαισθητοποίησης και άναμμά κεριών που θα φωτίζουν το δρόμο προς την αναζήτηση της αλήθειας για τους αγνοούμενους.

Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση στη διεθνή κοινότητα, των υποχρεώσεων της απέναντι στις οικογένειες και στο παναθρώπινο δικαίωμά τους να γνωρίζουν την τύχη των μελών τους. Η δέσμευση του Ε.Ε.Σ. και προσωπικά του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, είναι αληθής και δεδομένη.

Ολόκληρος ο Οργανισμός ενώνει τις δυνάμεις του, και με διακριτικότητα και αλληλεγγύη, θα συνεχίσει να αποτελεί το στήριγμα των οικογενειών που αναζητούν εξαφανισμένους αγαπημένους τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ