ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Αύριο απολογούνται οι κατηγορούμενοι - Η «επίμαχη» κατάθεση παιδικής φίλης τους

Δολοφονία Μακρή: Αύριο απολογούνται οι κατηγορούμενοι - Η «επίμαχη» κατάθεση παιδικής φίλης τους
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των δύο αδελφών βουλγαρικής καταγωγής που κατηγορούνται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης.

«Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω» τόνισε στην κατάθεση της, η μητέρα των δύο κατηγορουμένων προσθέτοντας πως έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον Καναδά.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο στο δικαστήριο, η κατάθεση γυναίκας, παιδικής φίλης των δύο κατηγορουμένων, η οποία επιχείρησε να δώσει άλλοθι στον έναν εκ των δύο υποστηρίζοντας πως την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στο δωμάτιο ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Η μαρτυρία της προκάλεσε τις εύλογες αντιδράσεις της έδρας και των δικηγόρων οι οποίοι τη ρωτούσαν γιατί επέλεξε να καταθέσει όσα γνωρίζει 17 μήνες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως δεν προσήλθε νωρίτερα διότι ήταν αρραβωνιασμένη και δεν ήθελε να το μάθει ο τότε σύντροφός της.

«Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου» τόνισε η μάρτυρας στην κατάθεσή της.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή, κ. Λυκούδης, με δήλωση του προς το δικαστήριο, επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Η ένορκη κατάθεση της μάρτυρος είναι ψευδής. 17 μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι για να παραπλανήσει το δικαστήριο».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος των δύο κατηγορουμένων, Γιώργος Καραθανάσης, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσής του σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι ο δράστης έχει ύψος 1,75 ενώ ο κατηγορούμενος, φερόμενος εκτελεστής, έχει ύψος άνω του 1,90.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε άλλα στοιχεία όπως τα μαλλιά που κατά την άποψη του δεν ταυτίζονται μεταξύ δράστη και κατηγορουμένου.

Ο μάρτυρας θα ολοκληρώσει την κατάθεσή του αύριο, Τετάρτη και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ