ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η αστυνομία σταμάτησε αρραβώνα με 100 καλεσμένους - Συλλήψεις και πρόστιμα

Κρήτη: Η αστυνομία σταμάτησε αρραβώνα με 100 καλεσμένους - Συλλήψεις και πρόστιμα
ΙΝΤΙΜΕ

Γλέντι αρραβώνα πραγματοποίησε την Τρίτη ζευγάρι χωρίς όμως να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, αφού οι καλεσμένοι υπερέβαιναν το όριο ατόμων που έχει θέσει η κυβέρνηση για τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο αρραβώνας είχε διοργανωθεί στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό, δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε έλεγχο μετά από καταγγελία για ηχορύπανση, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr.

Ωστόσο, μόλις έφτασαν στον χώρο είδαν πως οι καλεσμένοι ήταν περίπου 100, γεγονός που απαγορεύεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω κορωνοϊού.

Οι Aρχές συνέλαβαν τον υπεύθυνο της εκδήλωσης και τον οδήγησαν στο Αυτόφωρο ενώ παράλληλα του βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Συλλήψεις για μη χρήση μάσκας

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν και σε ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, 33 είναι συνολικά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε όλη την Κρήτη με τα 32 να αφορούν μη χρήση μάσκας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ίδιου «πρεμιέρα» των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για το Ηράκλειο βεβαιώθηκαν μόλις 11 παραβάσεις σε πολίτες καθώς οι έλεγχοι χθες είχαν κυρίως συμβουλευτικό ρόλο.

Στο Ρέθυμνο βρέθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου να μην φορούν μάσκα, στο Λασίθι βεβαιώθηκε ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας στη λαϊκή και δύο σε πελάτες καταστημάτων. Τέλος στα Χανιά 14 πολίτες δεν φορούσαν μάσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ