ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που απείλησε κρατούμενο

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που απείλησε κρατούμενο
ΙΝΤΙΜΕ

Στο εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία, πήγε στο κελί κρατούμενου και τον απείλησε.  

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο σωφρονιστικός υπάλληλος ζήτησε απειλητικά από τον κρατούμενο να αλλάξει την κατάθεση που είχε δώσει στα πλαίσια ΕΔΕ για την έρευνα που γινόταν για παράνομη εισαγωγή στις φυλακές ενός ρούτερ για ίντερνετ αλλά και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Ενημερώθηκαν αμέσως οι Αρχές αλλά και η εισαγγελία για όσα είχαν γίνει μέσα στο κελί του κρατούμενου και ειδοποίηθηκε και ο εισαγγελέας της περιοχής ο οποίος και έδωσε εντολή να συλληφθεί ο σωφρονιστικός υπάλληλος.

Οι έρευνα στις φυλακές Νιγρίτας είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες μετά από εντολή της γενικής γραμματείας αντεγκληματικής πολίτικης καθώς είχε πληροφορίες ότι στη συγκεκριμένη φυλακή υπήρχαν πολυτελή κελιά αλλά ότι και εν μέσω κορωνοϊού σωφρονιστικός βοηθούσε να περάσουν αντικείμενα μέσα σε αυτή.

Μάλιστα, τότε είχε δει το φως της δημοσιότητας βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με άτομο να σπρώχνει ένα καροτσάκι για να βάλει αντικείμενα μέσα στις φυλακές και μάλιστα εν μέσω lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ