Άνοιξε το απόγευμα η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ
Άνοιξε λίγο μετά τις 17:00 η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ και ξεκίνησε η ροή προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία.
Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι άγνωστος ο αριθμός των προσφύγων που θα τους επιτραπεί η διέλευση στη γειτονική χώρα, μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η κατάσταση στα σύνορα ήταν μέχρι και αργά το απόγευμα χαοτική με περισσότερους από 6.000 πρόσφυγες να αναμένουν νεύμα για να προχωρήσουν προς τα Σκόπια.
Ωστόσο, η αστυνομία της γειτονικής χώρας είχε ανάψει το "πράσινο φως" για να μετακινηθούν μόλις 22 πρόσφυγες.
Οι αρχές της χώρας κρατούσαν κλειστό το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ από προχθές, επειδή, όπως ανέφεραν ανεπίσημα, η Σερβία δεν δεχόταν πρόσφυγες από την ΠΓΔΜ.
SPONSORED
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραηλινός βομβαρδισμός σε γάμο στη Γάζα - Τουλάχιστον πέντε νεκροί
17:57
ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία μέσα σε τρεις εβδομάδες - Νεκρός 35χρονος
17:46
ΕΛΛΑΔΑ
Τουρνάς: «Για κάθε πυρκαγιά που δεν θα ξεκινήσει, είναι μία μάχη που δεν θα χρειαστεί να δώσουμε»
17:34
ΚΟΣΜΟΣ
Παραβιάσεις της εκεχειρίας και τυχοδιωκτισμό καταλογίζει στις ΗΠΑ το Ιράν
17:23
ΕΛΛΑΔΑ