ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μακρή: Τι είπε στο δικαστήριο ο ένας κατηγορούμενος - Συγκλονιστικό ηχητικό από τη δολοφονία

Δίκη Μακρή: Τι είπε στο δικαστήριο ο ένας κατηγορούμενος - Συγκλονιστικό ηχητικό από τη δολοφονία
ΙΝΤΙΜΕ

Κάθε εμπλοκή στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας αρνήθηκε ο φερόμενος ως εκτελεστής του, απευθύνοντας έκκληση στους δικαστές να πιστέψουν στην αθωότητά του.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με το έγκλημα, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου, παρακαλώ πιστέψτε με!» είπε ο πρώτος κατηγορούμενος στην έναρξη της απολογίας του.

Ο κατηγορούμενος είπε πως από το 2001 έως το 2012 διέμενε στον Καναδά, όπου εργαζόταν σε οικογενειακή επιχείρηση.

«Όταν επέστρεψα από τον Καναδά στην Βουλγαρία ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Δεν μιλούσα και τη γλώσσα. Συμφώνησε και η γυναίκα μου και έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα» ανέφερε.

«Παρατήρησα ότι ο κόσμος ήταν καλός και το 90% στη Γλυφάδα μιλούσαν αγγλικά. Αυτό μου άρεσε...»

«Τον Οκτώβριο του 2018 αποφάσισα να έρθω μαζί με τον αδελφό μου. Όταν φτάσαμε έβρεχε και ήμασταν κουρασμένοι. Πήγαμε στο πιο κοντινό ξενοδοχείο. Μας είπαν ότι είχε διαθέσιμο μόνο ένα δωμάτιο για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα πήγαμε σε άλλο ξενοδοχείο και καθίσαμε μία εβδομάδα. Είχε μόνο ένα δωμάτιο, με δύο κρεβάτια, είχε πολύ θόρυβο, ήταν ακριβό και με ενοχλούσε επειδή ο αδελφός μου ροχάλιζε. Μετά πήγαινε σε άλλο ξενοδοχείο όπου υπήρχαν δύο δωμάτια και είχαμε καλύτερη τιμή» περιέγραψε ο κατηγορούμενος.

Όσο αφορά τα αμάξια που νοίκιασαν ο κατηγορούμενος τόνισε: «Είχαμε ζητήσει ένα μεγάλο και πολυτελές αυτοκίνητο. Το πρώτο που νοικιάσαμε ήταν μικρό. Πήγαμε μετά από 4-5 ημέρες και νοικιάσαμε ένα άλλο. Έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο. Μου έκλεψαν ρούχα μου. Κάναμε καταγγελία στο ΑΤ Γλυφάδας».

«Στην Ελλάδα είχα έρθει να δω εάν μπορώ να δραστηριοποιηθώ στο χώρο της εστίασης και σε στούντιο τατουάζ. Είχα έρθει να κοιτάξω τι ευκαιρίες υπήρχαν. Είχα αποφασίσει κατά 80% ότι θα ερχόμουν να αρχίσω εδώ επιχείρηση και να φέρω εδώ τη γυναίκα μου και το παιδί μου».

«Από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου ο αδελφός μου ήταν άρρωστος. Πήγα και του πήρα φάρμακα στις 30 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα, το απόγευμα ήρθε μία φίλη μας. Πήγαμε του πήραμε φάρμακα. Ήπιαμε ποτά. Εγώ στις 19:30 βγήκα να πάω να φάω κάτι. Γύρισα στο ξενοδοχείο. Βγήκα μετά ξανά και το βράδυ πήγα σε στριπτιτζάδικο.

Την επόμενη ημέρα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε πως ο γιός μου ήταν άρρωστος. Έπρεπε να επιστρέψουμε σύντομα στη Βουλγαρία».

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στο δικαστήριο το πώς συνελήφθη όταν ήρθε ξανά στην Ελλάδα μετά από λίγους μήνες και κατέληξε:

«Θα ήθελα να υπάρχει ένα ανοικτό μυαλό και μία ανοικτή καρδιά. Ποιος άνθρωπος με ένα νεογέννητο παιδάκι να κάνει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα; Να ρισκάρει, να ρισκάρω τη δική μου ζωή και του παιδιού μου;» ανέφερε στο δικαστήριο.

Κατηγορούμενος: Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι. Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου.

Βικτώρια Καρύδα: Και εμένα ο άνδρας μου!

Κατηγορούμενος: Έχω συμπόνια για εσάς και καταλαβαίνω. Τα ΜΜΕ με έχουν κάνει κάτι που δεν είμαι. πιστέψτε με, δεν έχω σχέση, δεν σκότωσα το σύζυγο σας. Πιστεύω ότι το δικαστήριο θα με κρίνει αθώο και θα γυρίσω πίσω στο παιδί μου.

Αύριο απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Ηχητικό ντοκουμέντο

Την ίδια ώρα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και ένα ηχητικό ντοκουμέντο από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων προκειμένου να καταδειχθεί, όπως ανέφερε, πως ήταν μόνο ένας ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Σε αυτό ακούγονται οι οκτώ πυροβολισμοί, ένας γείτονας να φωνάζει βοήθεια, η πόρτα του αυτοκινήτου του δράστη να ανοίγει και στη συνέχεια να βάζει μπρος την μηχανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ