ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Φώναζε για βοήθεια πριν πεθάνει η 60χρονη Βρετανίδα - Τι λένε μαρτυρίες

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Φώναζε για βοήθεια πριν πεθάνει η 60χρονη Βρετανίδα - Τι λένε μαρτυρίες
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για βοήθεια φώναζε λίγο πριν τον θάνατό της η 60χρονη Βρετανίδα στην Κέρκυρα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν την -έμπειρη- κολυμβήτρια να κουνάει τα χέρια της επί αρκετά λεπτά σαν να ζητούσε βοήθεια, λίγο πριν τη χτυπήσει το σκάφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, ο οποίος έχει αναλάβει να ερευνήσει τον θάνατο της Βρετανίδας, αναφέρει ότι «δεν αποκλείεται» να προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον χειριστή του ταχύπλοου ενώ εκείνος έφτανε όλο και πιο κοντά της.

Πηγή: corfupress.gr

Προσαγωγές Ελλήνων και Βρετανών

Έξι προσαγωγές Ελλήνων και Βρετανών είχε πραγματοποιήσει ως την Τετάρτη η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου της 60χρονης.

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας διεξάγει εξονυχιστική έρευνα σε δύο σκάφη που βρίσκονταν την ώρα του μοιραίου συμβάντος στη θαλάσσια περιοχή, ενώ έρευνες εξελίσσονται από το Λιμενικό Σώμα και στη ξηρά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα κανείς από τους έξι προσαχθέντες, που αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στο μοιραίο συμβάν για την άτυχη Βρετανίδα, ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ευρημάτων της Λιμενική Αρχής που θα κατατεθούν στην Εισαγγελική Αρχή Κέρκυρας.

Τι έδειξε η νεκροψία

Από αιμορραγία που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα τα οποία έφερε εσωτερικά και εξωτερικά πέθανε η 60χρονη, η οποία παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος ενώ κολυμπούσε στο Αυλάκι της Κασιώτης.

Πηγή: corfupress.com

Η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σήμερα και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Γιάννη Αϊβατίδη, η άτυχη γυναίκα έζησε για λίγα μόνο λεπτά μετά το ατύχημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο ιατροδικαστής κατά τις ίδιες πληροφορίες ξεκαθάρισε ότι ο θάνατός της δεν προήλθε από πνιγμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ