ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αθήνα - Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν έχουμε ζημιές σε σπίτια

Σεισμός Αθήνα - Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν έχουμε ζημιές σε σπίτια
ΙΝΤΙΜΕ

Πανικό σκόρπισαν τα 4,3 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική το απόγευμα της Πέμπτης, με τον δήμαρχο της Ραφήνας να αναφέρει πως οι κάτοικοι τρόμαξαν αρκετά και βγήκαν από τα σπίτια τους. 

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:07 και ύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος ήταν στα 4 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας.

Η δόνηση αν και είχε σύντομη διάρκεια, ωστόσο ήταν αρκετά έντονη, χωρίς να έχει γίνει αναφορά για ζημιές σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο.

Όπως είπε στο CNN Greece o Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, ο σεισμός που είχε μικρή ένταση έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν από τα σπίτια τους έντρομοι.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «προς το παρόν δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά σε σπίτια ή καταστήματα. Πολλοί κάτοικοι απλά φοβήθηκαν από την ένταση».

Λέκκας: Γνωστό το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο CNN Greece, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό. Όπως είπε, μέσα στην μέρα ίσως ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκας ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα του Μαραθώνα, το οποίο είναι γνωστό και δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς. Τέλος, τόνισε ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς σημειώθηκε κοντά σε οικιστικό συνοικισμό και λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ακολούθησαν δυο μικροί μετασεισμοί, έντασης 1,6 Ρίχτερ. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 18:20 στα 13 χλμ ΒΒΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5,2 χιλιόμετρα και ο δεύτερος στα 3 χλμ ΔΝΔ της Ραφήνας με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ