ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Αττική: Πόσοι μετασεισμοί καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο

Σεισμός στην Αττική: Πόσοι μετασεισμοί καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στη μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική, όπως αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε ένα 24ωρο έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί.

Στην ανάρτηση του τονίζει επίσης πως δεν υφίσταται η πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων, όπως για παράδειγμα της Πάρνηθας.

«20 σεισμοί έχουν καταγραφεί και αναλυθεί τις πρώτες 24 ώρες μετά τα 4,3 Ρίχτερ χθες το απόγευμα στην περιοχή του Μαραθώνα. Το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν τα 3,3 Ρίχτερ που έγιναν χτες και οι υπόλοιποι σεισμοί μέχρι στιγμής έχουν μικρότερα μεγέθη και δεν γίνονται αισθητοί ούτε δημιουργούν ζημιές» έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Και προσθέτει:

«Η συγκεκριμένη περιοχή καλύπτεται από μικρά ρήγματα και έχει ξανά στο παρελθόν παρουσιάσει παρόμοιες μικροσεισμικές δραστηριότητες και πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων π.χ Πάρνηθας δεν υφίσταται λόγω του μικρού μεγέθους των σεισμών της μέχρι τώρα ακολουθίας. Στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο σε εικοσιτετράωρη βάση και σας ενημερώνουμε συνεχώς από το επιχειρησιακό κέντρο στο Θησείο και την ιστοσελίδα μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ