Σεισμός στην Αττική: Πόσοι μετασεισμοί καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο
Ανανεώθηκε:
Στη μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.
Μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αττική, όπως αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε ένα 24ωρο έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί.
Στην ανάρτηση του τονίζει επίσης πως δεν υφίσταται η πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων, όπως για παράδειγμα της Πάρνηθας.
«20 σεισμοί έχουν καταγραφεί και αναλυθεί τις πρώτες 24 ώρες μετά τα 4,3 Ρίχτερ χθες το απόγευμα στην περιοχή του Μαραθώνα. Το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν τα 3,3 Ρίχτερ που έγιναν χτες και οι υπόλοιποι σεισμοί μέχρι στιγμής έχουν μικρότερα μεγέθη και δεν γίνονται αισθητοί ούτε δημιουργούν ζημιές» έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.
Και προσθέτει:
«Η συγκεκριμένη περιοχή καλύπτεται από μικρά ρήγματα και έχει ξανά στο παρελθόν παρουσιάσει παρόμοιες μικροσεισμικές δραστηριότητες και πιθανότητα διέγερσης γειτονικών ρηγμάτων π.χ Πάρνηθας δεν υφίσταται λόγω του μικρού μεγέθους των σεισμών της μέχρι τώρα ακολουθίας. Στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρακολουθούμε ενόργανα το φαινόμενο σε εικοσιτετράωρη βάση και σας ενημερώνουμε συνεχώς από το επιχειρησιακό κέντρο στο Θησείο και την ιστοσελίδα μας».
Μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό: Πότε θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
02:00
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30
Νεκρή εντοπίστηκε 41χρονη στο δωμάτιο που διέμενε στα Χανιά
23:58