ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη
ΙΝΤΙΜΕ

Το «τελευταίο αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης μετά από πτώση με αλεξίπτωτο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδόνα, παρουσία δεκάδων συγγενών, φίλων αλλά και συναδέλφων του άτυχου 34χρονου.

Το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ στεφάνι έστειλαν και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Κώστας Μελιγκώνης, που συμμετείχε σε νυχτερινή άσκηση στα Μέγαρα, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός της ζώνης ρίψης και να πέσει σε βάλτο.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του και μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ