Εισαγγελική παρέμβαση για διαδηλώσεις κατά των μασκών στα σχολεία
Ανανεώθηκε:
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η διαδήλωση -ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα- που διοργανώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.
Ταυτόχρονα υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο εισαγγελέας για την μη τήρηση των μέτρων και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών, που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti.gr, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας.
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Αναλυτικός οδηγός
00:30
Δορυφορική εικόνα δείχνει την καταστροφή στην μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ
23:56
Πρώτα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν: Αντίποινα της Τεχεράνης - «Φωτιά» στο πετρέλαιο
23:48
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο
23:39