ΕΛΛΑΔΑ

Κατ΄οίκον έρευνες για τον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του - Οι περίεργες κινήσεις του

Κατ΄οίκον έρευνες για τον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του - Οι περίεργες κινήσεις του
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ένα δεύτερο όπλο καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλομπ προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί κοντά στο σημείο που συνέλαβαν το πρωί τον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του. Την ίδια ώρα, γίνονται έρευνες στο σπίτι του ίδιου αλλά και του συνεργού του, μετά τις καταγγελίες πολίτη ότι τον λήστεψαν και τον εκβίασαν για να του αρπάξουν 40.000 ευρώ.

Όλοι, και ο πολίτης που έκανε την καταγγελία αλλά και ο αστυνομικός με τον συνεργό του βρίσκονται στα κεντρικά κτήρια των «Αδιάφθορων» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αστυνομικός είχε απασχολήσει ξανά τους προϊσταμένους του για περίεργη συμπεριφορά.

Χαρακτηριστικά, κάποιοι αναφέρουν τον εκνευρισμό του και τον τρόπο που αντέδρασε όταν του είχαν κάνει παρατήρηση συνάδελφοί του, που τον εντόπισαν να μην φοράει κράνος όταν οδηγεί την μηχανή.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ομάδα αστυνομικών τον είχε εντοπίσει στην περιοχή της Καλλιθέας όταν ερευνούσαν υπόθεση με ληστείες φαρμακείων χωρίς όμως ποτέ η υπηρεσία να του είχε αναθέσει την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Και ενώ ο ίδιος έπρεπε να είναι στην Κυψέλη στις πεζές περιπολίες, δήλωνε ότι εκτός υπηρεσίας πήγαινε στην Καλλιθέα και ερευνούσε την υπόθεση με τους ληστές των φαρμακείων, ρωτώντας μάλιστα τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εάν και πού έχουν κάμερες ασφαλείας.

Πάντως, οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν ακόμα πειστεί ότι ο πολίτης που κατήγγειλε το περιστατικό πράγματι δεν είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών.

Θέλουν να ερευνήσουν το ενδεχόμενο πράγματι τα ναρκωτικά να ήταν στο σπίτι και ο αστυνομικός μόλις τα εντόπισε να εκβίασε για χρήματα.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, ότι ο συνεργός του αστυνομικού είναι άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρά το γεγονός ότι αρχικά το όνομά του στις αρχές ασφαλείας χτύπησε συναγερμό καθώς θεωρούσαν πως έχουν στα χέρια τους ένα άτομο του χώρου που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένας ειδικός φρουρός -ο οποίος μάλιστα μπήκε στην αστυνομία κατά τις τελευταίες προσλήψεις- σταμάτησε δήθεν για έλεγχο έναν πολίτη στην περιοχή του Ελληνικού και αμέσως μετά του είπε ότι πρέπει να κάνει έρευνα και στο σπίτι του.

Όταν μπήκαν στο σπίτι του θύματος, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός εκβίασε τον πολίτη λέγοντας ότι θα του ρίξει ναρκωτικά στο διαμέρισμα για να τον κατηγορήσει για εμπόριο, εάν δεν του δώσει 40.000 ευρώ.

Αφού άρπαξε όσα χρήματα μπορούσε, προσπάθησε να φύγει από το διαμέρισμα τη στιγμή που ο πολίτης τον ακολούθησε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο αστυνομικός προέταξε μέχρι και το όπλο του.

Λίγο αργότερα, προσπάθησε να εξαφανιστεί με το θύμα να ειδοποιεί την Άμεση Δράση.

Ομάδες ΔΙΑΣ άρχισαν αναζητήσεις και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης κατάφεραν να εντοπίσουν τον αστυνομικό και να τον συλλάβουν, ενώ αργότερα στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε και ο συνεργός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ