ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολλανδία βάζει τα ελληνικά νησιά στην «πορτοκαλί» λίστα

Η Ολλανδία βάζει τα ελληνικά νησιά στην «πορτοκαλί» λίστα
AP Photo/Peter Dejong, FILE

Σε καραντίνα βάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην επικράτειά της από τα ελληνικά νησιά ενώ συμβουλεύει τους πολίτες τους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε αυτά, εκτός κι αν είναι αναγκαίο.

Η απόφαση αναγράφεται σε ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου.

«Ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. Το γεγονός αυτό έχει επιπτώσεις στις ταξιδιωτικές οδηγίες για τα ελληνικά νησιά (συμπεριλαμβανομένων των νησιών που συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας). Ο χρωματικός κώδικας των ελληνικών νησιών άλλαξε από «κίτρινο» (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας) σε «πορτοκαλί» (μόνο τα απαραίτητα ταξίδια). Μετά από διαμονή σε ένα από τα ελληνικά νησιά, θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψετε στην Ολλανδία. Η ελληνική χερσόνησος της Πελοποννήσου και η ηπειρωτική Ελλάδα παραμένουν «κίτρινα» (προσοχή κίνδυνος για την ασφάλειά σας)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επιστρέφουν εσπευσμένα στη χώρα τους οι Βρετανοί τουρίστες

Η απόφαση του ολλανδικού ΥΠΕΞ έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης θέτει σε 14ήμερη καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Βρετανία μετά από επίσκεψή τους σε επτά νησιά της Ελλάδας.

Πρόκειται για τη Μυτιλήνη, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Την ανακοίνωση έκανε στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ