ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Στα 35 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας

Μυτιλήνη: Στα 35 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας
INTIME/ ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Σε 35 ανέρχονται τα κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού στον καταυλισμό των προσφύγων και των άλλων αιτούντων άσυλο στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο 2.000 δειγμάτων που ελήφθησαν από διαμένοντες στον καταυλισμό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου. Επίσης ελέγχθηκαν και 100 εργαζόμενοι στον καταυλισμό που βρέθηκαν στο σύνολο τους αρνητικοί.

Η δειγματοληψία έγινε με απόφαση του ΕΟΔΥ, μετά τη νόσηση 40χρονου Σομαλού πρόσφυγα που διέμενε σε σκηνή στο ΚΥΤ, την περασμένη Τετάρτη.

Όλοι όσοι διαπιστώθηκαν θετικοί στον ιό τέθηκαν σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ. Ενώ το σύνολο του καταυλισμού από την περασμένη Τετάρτη έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Σε υγειονομικό αποκλεισμό οι δομές φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Σχιστό και Μαλακάσα

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δομές φιλοξενίας σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ