ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Μυτιλήνη: Σε καραντίνα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε καραντίνα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος είχε χθες συνεργασία επί ώρα στο γραφείο του στο κτήριο της Περιφέρειας με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

Ο τελευταίος, αργά το απόγευμα, βρέθηκε θετικός στη νόσο του κορωνοϊού.

Μάλιστα, γνωστοποίησε το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα το κτήριο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη παραμένει κλειστό, προκειμένου να απολυμανθεί.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στο CNN Greece: Υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί η Μόρια

«Υγειονομική βόμβα» είναι η Μόρια σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, που μίλησε στο CNN Greece.

O περιφερειάρχης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στο ΚΥΤ.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η φωτιά καθώς είναι σε ύφεση μετά την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι περισσότεροι από 12.500 μετανάστες βρίσκονται στο δρόμο, σε χωράφια και σε δρόμους γύρω από την δομή στη Μόρια. Πολλοί από τους μετανάστες είναι φορείς του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί».

«Αστυνομία, στρατός αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν τα χειρότερα» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης ενώ όπως είπε υπάρχει συνεχείς επικοινωνία με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στη φωτιά, είναι σε ύφεση» όπως είπε στο CNN Greece ο περιφερειάρχης.

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις ο κ. Μουτζούρης είπε «είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί υπάρχει έξαρση από πλευράς των μεταναστών. Ο στρατός φέρνει σκηνές καθώς έχει καταστραφεί ολοσχερώς η δομή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ