ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Μήνυμα «SOS» από τον Δημήτρη Αβραμοπουλο

Προσφυγικό: Μήνυμα «SOS» από τον Δημήτρη Αβραμοπουλο
REUTERS/ Francois Lenoir

Δραματικό μήνυμα για την προσφυγική κρίση, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής από τον αρμόδιο επίτροπο Μετανάστευστικης Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή της Κυριακής ο επίτροπος τονίζει πως «αν όλοι δεν αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, θα περάσουμε στην εφαρμογή πλάνων έκτακτης ανάγκης. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να επιρρίπτουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Απλούστατα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ελέγξουμε την κατάσταση: να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές, να εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων προς τα βόρεια, να τους εξασφαλίσουμε προσωρινή στέγη και να λειτουργήσει, επιτέλους, η μετεγκατάσταση. Απαιτούνται απτά αποτελέσματα με συντονισμένη δράση όλων».

Τις επόμενες μέρες και έως την σύνοδο κορυφής με θέμα το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αλλά και με τις κυβερνήσεις των χωρών που εμπλέκονται στην προσφυγική κρίση.

Την ίδια στιγμή ξεκινούν οι διαδοχικές επισκέψεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να επισκεφθεί τη τη Βιέννη, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, τα Σκόπια αλλά και την Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ