ΕΛΛΑΔΑ

Νέα φωτιά στη Μόρια

Νέα φωτιά στη Μόρια
AP Photo/Petros Giannakouris

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μόρια της Μυτιλήνης, κατακαίγοντας τα ελάχιστα τμήματα του καταυλισμού που δεν είχαν καεί το βράδυ της Τρίτης, χθες Τετάρτη αλλά και σήμερα το πρωί. 

Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία και προκάλεσε πανικό ανάμεσα σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ζούσαν εκεί, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή και προστέθηκαν στο μήκους πολλών χιλιομέτρων υπαίθριο καταυλισμό στο δρόμο από το ΚΥΤ μέχρι την είσοδο της πόλης.

Για το σβήσιμο της φωτιάς επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα.

Από το σημείο μάλιστα ακούγονται εκρήξεις καθώς στο σημειο υπάρχουν φιάλες αερίου.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε πως υπάρχουν πληροφορίες για έναν εγκλωβισμένο -κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

H κατάσταση στη Μόρια παραμένει τεταμένη, την ώρα που κάτοικοι με τη στήριξη δημοτικών Αρχών και παραγόντων βρίσκονται έξω από την είσοδο της δομής για να εμποδίσουν την ανακατασκευή του.

Πέτσας: Όσοι έβαλαν τις φωτιές να ξεχάσουν ό,τι έχουν στο μυαλό τους

Κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς όσους πρόσφυγες και μετανάστες ανάβουν φωτιές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν από τη χώρα.

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν ψάχνουν "διαβατήριο" για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση. Και τελικά να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Έτσι, έβαλαν δεύτερη πυρκαγιά. Που κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της Δομής. Για να ξανα-αφήσουν άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με πρώτες τις οικογένειες με παιδιά. Και το έκαναν αυτό γιατί θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Τους λέμε ότι δεν κατάλαβαν. Δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, παρά μόνο τα ασυνόδευτα ανήλικα που ήδη μεταφέρθηκαν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμηνύοντας πως «ό,τι έχουν στο μυαλό τους όσοι έβαλαν τις φωτιές να το ξεχάσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ