ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα του προέδρου του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Το μήνυμα του προέδρου του ΕΕΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

«Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας»: αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Στην εν λόγω εκδήλωση, που πραγματοποιείται στις 19:00 στον πεζόδρομο του Θησείου, μπροστά από το σταθμό του ΗΣΑΠ, εκπαιδευτές από τους Τομείς της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ θα επιδείξουν τρόπους παροχής Πρώτων Βοηθειών για πνιγμονή, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα πάντα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Επίσης θα γίνει επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών και για το απαραίτητο περιεχόμενο του κιτ Πρώτων Βοηθειών.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε το 2000 από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τη Διεθνή Ερυθρά Ημισέληνο και γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του μηνός Σεπτεμβρίου. Έτσι λοιπόν και φέτος, μεθαύριο Σάββατο 12 του μηνός γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.


Ο στόχος, ο σκοπός του εορτασμού αυτού είναι να τονιστεί πρωτίστως η σπουδαιότητα, η αναγκαιότητα των πρώτων βοηθειών τόσο στην καθημερινότητα όσο και σε μια έκτακτη ανάγκη εκεί όπου η παροχή πρώτων βοηθειών, όταν είναι έγκαιρη και σωστή, μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Πρώτες βοήθειες λοιπόν, μια πράξη καθαρά ανθρωπισμού. Όλοι μπορούμε να μάθουμε πρώτες βοήθειες και όλοι όταν χρειαστεί, όταν τις μάθουμε, μπορεί να σώσουμε συνανθρώπους μας.


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους υπέροχους εθελοντές του και με τα άξια μόνιμα στελέχη του, διαθέτει μια ποικιλία προγραμμάτων παροχής και εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών. Παράλληλα, στηρίζονται τα προγράμματα αυτά σε άριστες σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, που μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε μια πλήρως διαδραστική, δυναμική εκπαίδευση σε όλους τους συμμετέχοντες.


Φέτος, το μήνυμα που παγκοσμίως έχει εκπέμψει η Διεθνής Ομοσπονδία είναι “Πρώτες Βοήθειες εν μέσω Πανδημίας”. Και πράγματι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ήδη από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής κρίσης της πανδημίας του COVID – 19 έχει πλήρως προσαρμοστεί στις επιταγές της πολιτείας, έχει πλήρως προσαρμοστεί στις επιταγές της επιστήμης και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ώστε οι πρώτες βοήθειες που διδάσκονται ή οι πρώτες βοήθειες που θα παρέχονται σε όσους χρειαστούν αυτή τη βοήθεια να είναι απόλυτα, απόλυτα ασφαλείς» λέει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ