ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Μυτιλήνης: Επανεξετάστε την απόφαση για Καρά Τεπέ πριν να είναι αργά

Δήμος Μυτιλήνης: Επανεξετάστε την απόφαση για Καρά Τεπέ πριν να είναι αργά
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την «απόφαση όλων», «να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του αίσχους του ΚΥΤ Μόριας», εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο Δήμος Μυτιλήνης, διά του δημάρχου Στρατή Κύτελη, έχοντας την «συμπαράσταση όλων των δημοτών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο κύβος ερρίφθη» οριστικά για το θέμα αυτό και καλό είναι όλοι οι αρμόδιοι να το συνειδητοποιήσουν και να συνεργαστούν, χωρίς την προοπτική αυτή στη σκέψη τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Συνεχίζοντας, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην μεταφορά σκηνών για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην περιοχή του Καρά Τεπέ και καλούν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, «πριν να είναι πολύ αργά».

«Δυστυχώς, έγκυρες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση μας, μας ενημερώνουν ότι, εντός των Κυβερνητικών προθέσεων, είναι να λειτουργήσει προσωρινά ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών το Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ. Η άποψη αυτή, αν και γνώμη του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, μας βρίσκει αντίθετους. Οι προτάσεις του Δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού Βουλευτή και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν», σημειώνει.

«Η επιλογή αυτή αντιστρατεύεται ευθέως την Εθνική Άμυνα της Πατρίδας μας, αλλά και τη Δημόσια Υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας. Για το λόγο αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Καλούμε τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Παράγοντες να επανεξετάσουν την απόφασή τους αυτή, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ