ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: Καμία μάσκα που δεν πληροί τις προδιαγραφές δεν θα δοθεί σε μαθητές

ΚΕΔΕ: Καμία μάσκα που δεν πληροί τις προδιαγραφές δεν θα δοθεί σε μαθητές
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Καμία μάσκα που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές, δεν θα δοθεί σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, διαβεβαιώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , που διεξήγαγε και το σχετικό διαγωνισμό.

Για τον σκοπό αυτό , δηλώνει ο πρόεδρος της , Δημήτρης Παπαστεργίου , «διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια».

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, τονίζει:

«Σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι'αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνει ότι ο διαγωνισμός «διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων».

Κεραμέως: Επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σημείωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό πως η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα για τα σχολεία, ενώ έστειλε και το μήνυμα πως από Δευτέρα επιστρέφουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα.

Ανακοίνωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας. Όπως ενημέρωσε η κ. Κεραμέως, η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για θέσπιση ομάδα κρούσης μεταξύ υπουργείου Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας η ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε ασφαλείς».

Προσδιόρισε πως οι προτεραιότητες είναι δύο, αφενός να δημιουργήσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών.

Τονίζοντας πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αναγνώρισε πως ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα, να κλείσουν ενδεχομένως και σχολεία.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως τα σχολεία ξεκινάνε τη Δευτέρα το πρωί στις 8:15.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ